Nieuws

Publicatie datum: 11 januari 2021 15:00

Zonwijzer: platform voor woningcorporaties

Steeds meer corporatiewoningen zijn voorzien van zonnepanelen. Of deze worden in de komende jaren nog aangebracht. Op zichzelf al een imposante uitdaging. Onderdeel van de gigantische operatie energietransitie. In een dynamische sector waar met minder middelen en handen, meer werk verzet moet worden. Binnen dit speelveld introduceren we Zonwijzer: een online platform voor woningcorporaties. 

In dit artikel sommen we de belangrijkste redenen op waarom dit platform interessant is voor woningcorporaties:

  1. Grip op monitoring
  2. Grip op voortgang tijdens installatie 
  3. Inzicht in de woningvoorraad
  4. Inzicht in toegepaste materialen & garanties
  5. Efficiënte processen bij corporatie en installatiepartner(s)

Grip op monitoring
Voor woningcorporaties is het van belang dat monitoring betrouwbaar en volledig is. Daarom liever geen afhankelijkheid van installatiepartners, internetverbindingen van bewoners, merk en type omvormers etc. Met het platform van Zonwijzer verzekert de woningcorporatie zich van betrouwbare monitoring in alle situaties. Ook bij reeds gerealiseerde zonnepanelen. 

Grip op voortgang tijdens installatie
Realtime inzicht in de communicatie met bewoners, planning en realisatie. Inclusief foto's, legplannen, opleverdocumenten en notities van de installatiepartner. Niet middels losse mails of gedeelde servers, maar alles in één online platform. 

Inzicht in de woningvoorraad
Snel inzicht voor beleidsdoeleinden. Welke woningen zijn reeds voorzien, welke woningen zijn nog te voorzien en bij welke woningen zijn zonnepanelen helaas geen optie. Eenvoudig toewijzen van woningen aan de eigen installatiepartners of de installatiepartners van Zonwijzer.  

Inzicht in toegepaste materialen en garanties
Alle gegevens rondom zonnepanelen verzameld in één online platform. Een volledige cartotheek met gedetailleerde gegevens over toegepaste materialen en de garanties per onderdeel. Zo mogelijk gekoppeld aan primaire systemen of andere databases zoals Vabi Vastgoeddata.

Efficiënte processen bij corporatie en installatiepartner(s)
Minder administratieve handelingen bij corporatie en installatiepartner(s) doordat vanuit een gezamenlijke online database gewerkt wordt. Nooit meer afhankelijk van andere partijen voor een statusupdate of inzicht in de monitoring. Meer bundeling en standaardisering en daardoor scherpere prijzen. 

Kortom: Zonwijzer geeft grip op zonnepanelen

Meer weten? info@zonwijzer.nl 

HOME

PLATFORM

DIENSTVERLENING

OVER ONS

 

 

Zonwijzer
Zernikestraat 17   5612 HZ  Eindhoven
088 5111444

info@zonwijzer.nl

KVK Oost Brabant 75579952
Algemene voorwaarden

© 2020 Zonwijzer